Omgeving van de Valdresflye

Noorwegen is een groot land dat vele hoogtepunten kent. Het is onmogelijk om alle hoogtepunten te zien tijdens een rondreis. Om toch zo veel mogelijk bezienswaardigheden te zien, is het handig om vooraf goed te plannen en te kijken welke bezienswaardigheden bij elkaar in de buurt liggen. In de omgeving van de route Valdresflye liggen ook meerdere bezienswaardigheden.
 

Wandelpad Besseggen Ridge

Het wandelpad naar Besseggen Ridge is één van de populairste bergwandelingen van Noorwegen. Vanaf het punt heb je een geweldig panoramisch uitzicht en zie je de toppen van het Jotunheimen-gebergte en de mooie kleuren van de meren Gjende en Bessvatnet. Het wandelpad is 14 kilometer lang en overbrugt een stijging van 1200 meter. Het pad loopt tussen de lodges Gjendesheim en Memurubu. De wandeling is vooral bedoeld voor ervaren wandelaars. De meeste wandelaars doen er 7 tot 8 uur over om de volledige wandeltocht af te leggen.
 

Lodges langs meer Gjende

Het Gjende-meer staat bekend als het mooiste meer van Jotunheimen National Park en is 18 kilometer lang. In de zomermaanden varen er over het meer veerboten tussen Gjendesheim-lodge, Gjendebu-lodge en Memurubu-lodge. Met de veerboot kan je een mooie boottocht maken over het meer en vanaf diverse punten beginnen met een wandeltocht in de omgeving.
 

 

Toeristische route Sognefjellet

Noorwegen heeft 18 National Scenic Routes, dit zijn officieel de mooiste routes van het land. In West-Noorwegen liggen meerdere van deze toeristische routes bij elkaar in de buurt, waardoor deze eenvoudig kunnen worden gecombineerd tijdens een rondreis. De toeristische route Sognefjellet (➚) is 108 kilometer lang en is een belangrijke weg naar het nationale park Jotumheimen. De weg is de meest hooggelegen bergweg van het land en Noord-Europa.
 

Toeristische route Rondane

De toeristische route Rondane (➚) is tevens 1 van de 18 National Scenic Routes en loopt langs Rondane Nasjonalpark, oftewel het nationale park Rondane. De 75 kilometer lange weg biedt een prachtig zicht op de natuur en is het gehele jaar open voor het verkeer.
 

Toeristische route Aurlandsfjellet

De toeristische route Aurlandsfjellet (➚), tevens een National Scenic Route, loopt over het gelijknamige berggebied en staat bekend om de sneeuw. Het gehele jaar door is er sneeuw te vinden langs de route, zelfs op de meest warme zomerdagen. Eén kant van de Aurlandsjellet is gelegen in de bekende Aurlandsjord (➚), waar ook de bekende treinlijn Flåmsbana (➚) rijdt.

Letterlijk onder de Aurlandsfjellet ligt de Laerdaltunnel (➚). Deze 24,5 kilometer lange tunnel gaat dwars door de bergen en is de langste autotunnel ter wereld.